Crvenokose napadaju - novogodišnji "look" (IV deo)

evenflowmakeup 9 02:48
Drage moje,

Malo sam dosadila samoj sebi, te sam rešila da vam ovoga puta predstavim jednu divnu gostujuću damu, moju dobru prijateljicu, modela, i uvek zadovoljnog klijenta - Eminu Metović, predvodeću ženu benda Methyl Orange (linkovi ispod posta). Pored navedenog razloga, želela sam da prikažem šminku na jednoj veoma drugačijoj fizionomiji lica, na drugačijem tenu i na drugoj boji očiju. Kao što uvek navodim na kraju svakog posta, za svoje modele obezbedim dobar aparat, kako bi mogli sa sobom da ponesu jednu lepu uspomenu. Ovoga puta imate prilike da vidite kako izgleda takva fotka (u manjoj rezoluciji) i da uživate u njenoj jasnoći.
(Model: Emina Metović; šminka i foto: Marina Bubnić (ja)) - klik za uvećanje
Svetao ten je, po mom iskustvu, veoma nezahvalan jer morate biti veoma pažljivi sa nanošenjem boja koje su iole tamnije od njega. Čak i najmanja trunka brzo upropasti vizuelnu estetiku koju želite da postignete. U radu sa porculanskim tenom, prema njemu se morate ophoditi upravo tako - svaki potez mora biti precizan, svaki oblik jasan, kao da iscrtavate porculansku lutku, a opet da sveukupan izgled odaje živost i suptilnost, a ne puki izgled lutke. U tome vam najviše pomažu kvalitetne četkice, senke koje se što manje krune, pogođena boja pudera, i meni neizostavni tzv. eyeshadow shields. Na žalost nisam naišla na ovaj proizvod na srpskom tržištu (eventualno možda MAC?), stoga u nedostatku se moramo snaći uz pomoć stavljanja talka na veću površinu ispod oka, ili držanjem salvete ili pljosnatog sunđera ispod oka dok nanosimo senku.

Ovaj look je inspirisan takmičejem koje organizuje DM u saradnji sa Draganom Vurdeljom, i tačnije njegovim predlogom za novogodišnje veče. S obzirom da učesnice moraju da postave svoju sliku, i to po njegovom tutorijalu, ovaj luk delim sa vama, a on će morati da se zadovolji mnome ;)

Korišćeni proizvodi su sledeći:

1. Oči - Za bazu ovoga puta upotrebih moju omiljenu paletu prajmera (da, pogađate), Sleek Eye Primer palette metalik plave boje Calypso. Prajmer je nanet uz pomoć Urban Decay Karma Brush i do malo iznad prevoja oka.  Zatim je usledila ona gorepomenuta neizbežna komponenta, Eyeshadow Shields Australia, a sama reč jasno upućuje čemu služi. Ako pogledate sliku ispod, primetićete da može da se podesi tako da olakša izvlačenje ajlajnera, odnosno završnicu senke. Preko prajmera istom četkicom sam nanela prefinjenu teget senku Zepter Swissological Blue Night (swatch pogledajte ovde). Senka je blaže pigmentacije, te je zato potrebno da prajmer bude u boji. Ali, s obzirom da je prajmer metalik, senka dobija, kako na boji tako i na sjaju. Preostalom bojom na četkici prešla sam donju stranu oka. Kako bih ublažila linije na prevoju, svojom Kiko Large Blending Brush 213 sam blago nanela tamno sivu mat senku br.10 marke Martinia (Martinović kozmetika). Volim njihove senke jer su dobrih nijansi i nadgradive su, tj. od slojeva nanošenja i načina nanošenja (suvo ili mokro) zavisi koliko će biti intenzivne. Kao ajlajner mi je poslužila L'Oreal All Night Blue (pogledaj swatch na istom linku gore), teget svetlucava senka sa tamnim podtonom, koju sam nanela svojom Real Techniques Fine Liner Brush. Preostalom bojom na četkici napravila samo malo dubine na prevoju oka. Korćena maskara za gornje trepavice jeste Maybelline Volum' Express The Rocket, savršena maskara za svetle, kraće trepavice kao što su Eminine, a za donje Max Factor 2000 calorie u nijansi Navy. Na ugao oka, ispod obrva i iznad jagodica, po nosu i na kupidonov luk,  kao hajlajter nanešena je Virgin nijansa iz Urban Decay Naked palete. Trepavice i lepak su ovoga puta marke Eylure 101.
(Izvor: shadowshields.com.au)
2. Obrve - Obrve sam "očešljala" pomoću EcoTools Brow & Groomer Brush, potom iskoristila Max Factor Hazel 2 krejon, a zatim blagim pokretima uz pomoć Catrice Gel Eyeliner Brush i nijanse Frisk iz UD Basics 2 imitirala dlake. Za učvršćivanje obrva koristila sam Avon Make Up Setting Spray.

3. Lice - Eminina koža je mešovita, što znači da joj je T zona masna, a svi ostali delovi lica suvi. Nema većih nepravilnosti na licu. Njeno lice sam očistila losionom pravljenim od hidrolata ruzmarina i glicerina, a potom sam nanela macerat nevena u maslinovom ulju. Nakon što je to odstajalo na koži, nanela sam (opranim!) prstima samo na T zonu Sleek Control & Shine Prime. Aurinim jednokratnim sunđerom (mislim na one male bele) nanela sam Oriflame Skin Dream BB Cream, u nijansi Fair koja ima rozikasti ton, jer Emininom licu ne treba teži puder. Za blagu konturu jagodica i nosa poslužila mi je bronzer boja iz Sleek Blush by 3, a nanela sam je svojom Real Techniques Contour Brush. Preko lica kao finiš koristila sam Essence All About Matt! Fixing Compact Powder, koji po kvalitetu ne može da se poredi sa njihovim veoma neuspelim loose puderom.

4. Usta -  Emina je zaljubljenik u sve što je slatko, stoga i u moj balzam za usta sa kakao puterom, kakaom i pomorandžom, koji sam joj i nanela pre stavljanja karmina. Usta sam oivičila Aurinom olovkom za usta pod brojem 51, a uz pomoć svoje Real Techniques Detailer brush nanela Max Factor Colour Elixir u nijansi Ruby Tuesday. Preko njega išao je jedan blagi sloj providnog sjaja za usta Essence XXXL Shine.

(Izvor: cdni.condenast.co.uk)
Kao što primećujete, dosta podugačka lista proizvoda, ali ipak je u pitanju jedan prefinjen glam luk kojim se obara sa nogu, stoga je odabir proizvoda morao da bude pažljiv. Eto jedne ideje za foxy crvenokose koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U narednom tutorijalu sledi jedna "haute couture" ideja, namenjena plavušama ;)


Hvala vam na poseti!



Pogledajte moj portfolio ovde.
Pridružite mi se na Fejsbuku ovde.
Pridružite mi se na Instagramu ovde.
Pridružite mi se na Tviteru ovde.


Više o Emini možete saznati ovde, a poslušati je ovde.

Related Posts

Makeup Looks 6419904632583186783

9 comments

Veoma neobično i na prvi pogled nespojivo, ali prelepo.

Veoma mi je drago što ti se sviđa! Hvala puno <3

Администратор блога је уклонио коментар.
Анониман 19. јун 2015. 00:11

Bože... :) Pre nekoliko dana sam raspremala šminku i odvojila delove "za prosledjivanje" među kojima je paleta sa nekoliko nijansi plavih senki: "nikada mi neće trebati i nikada to na meni ne može lepo izgledati". Sada si me naterala da odem da ih vratim i ubacim u opticaj.
Model je savršenstvo vilinsko, fotografija savrena, šminka divnoća.
Pozdrav! :)

Hvala ti na divnim recima <3 Drago mi je sto sam te inspirisala! :)

Постави коментар

Омогућава Blogger.

Истакнути пост

Kada James Bond bira šminku... (recenzija i brošura)

Negde u julu tekuće godine obradovao me je mejl u kojem me tim Sephora-e poziva na blogersko druženje na kojem će predsta...

Search

Editorijali (klik na sliku)

TOP 5 postova

podrška

Prati me putem Bloglovin

moja galerija na Blenderu

About

Find me on BlogFeedNews.com

.

.

hvala vam!