Posvećenje proleću (šminkanje i saradnja)

evenflowmakeup 5 23:19
Drage dame,

Ne tako davno najavila sam jednu lepu saradnju, koju sam uspela i da realizujem. Došlo je vreme da vam predstavim o čemu se radi.

Nakon kratke prepiske mejlom i obostrane razmene komplimenata, usledila je i kafa u toplom ambijentu kafea "Mali Princ"na Obilićevom vencu. Učesnice kafenisanja bile smo Jelena, vlasnica "raja za oči" bloga Moj neseser, i moja malenkost. Nakon dvočasovne priče (većinom sa moje strane xD), na moju veliku radost usledio je dogovor o  mejkap sešnu u Studiju 29. Realizacija fotografija bila je poverena veštim rukama fotografa Igora Prusca, dok sam ja, logično, bila zadužena za idejno ostvarenje putem šminke.
Čim sam ugledala Jelenu, prvenstveno sam se oduševila bojom njene kose, potom efektom koji daje kombinacija njenih zeleno-žutih očiju i kose, i konačno aristokratsko bledim tenom. Znala sam da će biti savršen model za temu koja mi se već neko vreme vrti u glavi - oda proleću! 


Sesiju smo započeli ovako...
Jelenin izbor za hidriranje lica bila je Darphin Hydraskin Light krema, te ga je po dogovoru hidrirala pre dolaska u studio. Odlučila sam da joj, potom, na lice nanesem lagani Aura Prime me! prajmer, a potom mešavinu nijansi Ultra Beige i Creme Beige iz Ben Nye MediaPRO Fair Sheer Foundation Color Palette. Set Aurinih jednokratnih sunđerčića poslužio je za nanošenje i prajmera i pudera.
Usledilo je nanošenje senke na obod kapka, u dubinu između nosa i oka, kao i za blago konturisanje nosa i jagodica. Nijansa koju sam koristila jeste divna ljubičasta-bordo pod nazivom Au Naturel iz Sleek Showstoppers palete senki. Zatim, da bih postigla dimenziju dubine nanela sam Oh So Special iz iste palete. Ne bi li kapak bio ujednačene boje, i očišćen od nužnog krunjenje senki, nanela sam žućkasto-bež mat nijansu pod nazivom Flesh iz Sleek Ultra Mattes V2 palete. 
 Odlučila sam da ajlajner ne bude konvencionalne boje, stoga, metalik tirkiz-zelena učinila se kao pravi izbor, s obzirom na Jelenine oči i kosu. Da postignem intenzitet koristila sam Sleek paletu prajmera za senke, a shodno tome i zelenu nijansu iz palete. Potom sam izvukla liniju zelenom nijansom iz Deborah Color Symphony palete (2. u redu skroz desno, vidi ovde) uz trepavice sa gornje i sa donje strane oka. 
Trepavice su, i ovoga puta, bile neke od gušćih kineskih, ali je zato za njihovo pričvršćivanje korišćen nezaobilazni DUO lepak; maskara korišćena za ovu situaciju bila je jedna od mojih omiljenih, Maybelline Volum' Express The Rocket.
Što se tiče karmina, korišćena je predivna nijansa Gothic Violet #760 iz nove Aurine linije karmina pod nazivom Shine Excess. O Jeleninim utiscima o ovom karminu, kao i celokupnoj liniji, možete pročitati u postu ovde.

Da bi sve ostalo na mestu, korišćen je Avon Setting Spray, a potom još jedna obećavajuća novina iz Aure, matirajući puder Shine Killer. Na slici ispod vidi se jasna razlika između mog tena na koji nije nanet matirajući puder i Jeleninog tena. Rekla bih da se Jelenin ten dobro pokazao pod jakim svetlima i fenom, stoga, zaključujem da je matirajući puder zaista pomogao u otklanjanju prosijavanja kože. 
Kao što ste mogle da primetite, izbor boja asocira na blagost i svežinu proleća. U tu svrhu , koristila sam jarke boje ali sa hladnim podtonom, koje su se pritom savršeno uklopile uz Jeleninu pojavu, i verujem, naglasile njenu estetiku.

Jelena se pokazala kao veoma profesionalan, poslušan i miran model. A što je najvažnije, u potpunosti je podržala moju ideju ;) Atmosfera je bila veoma zabavna i interesantna te se čak i fotograf opustio i počeo da predlaže svoje ideje. Ovo je svakako jedno od iskustava koje ću pamtiti i priželjkivati da se ponove.

Nadam se da vam se svideo post. Ako želite da uputite sugestiju ili kritiku, slobodno to učinite u komentaru ili putem e-mail adrese.

Hvala vam na poseti!

*Sve fotografije u ovom postu potpisuje Igor Prusac.

Pogledajte moj portfolio ovde.
Pridružite mi se na Fejsbuku ovde.
Pridružite mi se na Instagramu ovde.
Pridružite mi se na Tviteru ovde.


Družite se sa Jelenom na njenom blogu ovde.
Bacite pogled na Igorove radove putem Fejsbuk stranice ovde.

Related Posts

Makeup Looks 4376857289782302796

5 comments

Veoma je interesantan look :-D i sviđa mi se što se nisi bavila "peglanjem" nepravilnosti već si na oštre linije odgovarala oštrim potezima...mislim da su mnogi šminkeri sada već počeli previše da se bave korigovanjem onoga što nam je priroda dala pa na kraju više niko i ne liči na sebe ;-))...sve nešto ublažavaju, skraćuju, produžavaju, sužavaju i umekšavahu...hahahah, treba to ponekad, naravno ali prosto mi je osveženje kad se izađe iz te rutine. Nego, gde nabavljaš štitnike za senku i kakvi su?

Obožavam i prirodnu oštrinu, a i nepravilnosti. Mislim da mi je to neki fetiš :D Smatram da nepravilnosti daju licu karakter, te su mi takva lica zanimljivija. Ne peglam jer suština jeste u tome da osoba deluje živo, a ne kao barbika.
Nabavljam štitnike preko beauty.com, idu pod nazivom Shadow Shields i koštaju oko 10$. Nisam sigurna da šalju u Srbiju jer, igrom slučaja, slala sam osobi u USA pa mi je onda poslato ovde. Meni su FENOMENALNI, stim što im je lepak malo jači pa čupaju kada se skidaju, al bože moj xD

Hvala ti na lepom komentaru i na podršci <3 :)

Анониман 3. април 2015. 16:34

Baš dobro urađen posao! Dokaz da i ako je model ružnjikast, može da se našminka da bude veoma interesantan! Jedino što bih možda izbegao je naglašavanje nosa i jagodica. Ovako nos ispadne još oštriji i uglastiji, a obrazi upali. Ali ima i to svoju čar!:) Svaka čast!
Andrija Make-up style

Andrija, hvala ti puno na komentaru! Čini mi se da ti je izbor reči malo nespretan, s obzirom na kontekst u kome si nastavio prilču. Model je svakako nekonvencionalan, a to je upravo pomoglo da ovaj look bude tako interesantan. Naglašavanje je, kao i umekšavanje i poliranje lični izbor, tako da je ovoga puta to bio moj izbor za ovaj look. Sviđa mi se prenaglašena oštrina među prolećnim bojama :)

Анониман 27. август 2019. 23:53

Vrlo lepo. Pogotovu je divna ova prva slika sa dve dame, i kao što pokazuje, kada su šminke i stajling perfektni, i punije dame mogu izgledati divno.

Постави коментар

Омогућава Blogger.

Истакнути пост

Kada James Bond bira šminku... (recenzija i brošura)

Negde u julu tekuće godine obradovao me je mejl u kojem me tim Sephora-e poziva na blogersko druženje na kojem će predsta...

Search

Editorijali (klik na sliku)

TOP 5 postova

podrška

Prati me putem Bloglovin

moja galerija na Blenderu

About

Find me on BlogFeedNews.com

.

.

hvala vam!