Omiljeni šminkeri sa Instagrama

evenflowmakeup 5 17:21


Iako sam tek skoro počela da se posvećujem svom Instagram profilu, već duže vreme merkam izvesne umetnike iz prikrajka. Volim da izdvojim trenutak svoje svakodnevice da se izgubim se u zavodljivom šarenilu slika, te tako i naleteh na profile kojima se rado vraćam i iz kojih crpim inspiraciju. 
Kako to uglavnom biva u mom slučaju, u pitanju su (malo) alternativniji make up umetnici zanimljivih idejnih rešenja, koji vole da eksperimentišu sa teksturama, bojama i oblicima, a pri tom imaju i fantastične fotografije.

Za vas danas izdvajam mojih top 5. 
 
(Klik na Insta sliku da zapratiš/pogledaš profil)

Mathu Andersen 
instagram.com/mathuism
Ovaj simpatični i harizmatični "freak" postao je ikona u umetničkom krugu LGBTQ populacije radeći kao lični frizer i šminker čuvenog RuPaul-a, a kasnije i kao kreativni producent njegove emisije "RuPaul's Drag Race".

Ovaj australijski umetnik obrazovanja u modnom i tekstilnom dizajnu, već decenijama radi kao fotograf i šminker u Nju Jorku. Za to vreme ostvario je saradnju sa raznim zvučnim imenima kao što su Francesco Scavullo, Steven Meisel, Steven Klein, Annie Leibovitz, Deborah Turbeville, i Ellen von Unwerth.

Njegova dela našla su se u vodećim modnim publikacijama kao što su  Vogue, Harpers, Glamour, Allure, i Cosmopolitan, a u novembru će doživeti i prvu izložbu u Storefront Galeriji u Holivudu.

Za rad kao šminker i frizer u okviru emisije “RuPaul’s Drag Race" nominovan je za Emi.


Roshar
instagram.com/rosharofficial

Ako ste ikada ukucali u Gugl pretragu "art/avant garde/fantasy makeup" male su šanse da niste naišli na barem jedan look ovog međunarodno priznatog kreativca. Roshar potiče iz Teksasa, koji je napustio sa već 15 godina kako bi pratio svoj san, a živi i radi u Nju Jorku i Los Anđelesu. 

U početku je šminkao kako bi otplatio kiriju, da bi ubrzo, iskušivši underground klupski život 80ih i 90ih godina, svoj fokus preneo na kulturu role play-a.

Inspiraciju crpi iz slikarstva, mode i svetla. Kao glavnu referencu za pravac u kojem razvija svoj stil "između lepote i jeze" često navodi film Blade Runner.

Njegovi look-ovi objavljivani su u prestižnim publikacijama kao što su  VOGUE, Harpers BAZAAR, ELLE, GLAMOUR, InStyle magazine i mnoge druge. Na listi zvučnih klijenata nalaze mu se MAKE UP FOR EVER, CoverGirl, Paul Mitchell, L'Oreal, Wella, i YABY Cosmetics.

Roshar drži make up prezentacije na relaciji SAD, Rusija, Ukrajna, Filipini, Japan...


Marika D'Auteuil 
instagram.com/lapetitevengeance
Marika je rođena u malom gradu u Severnom Kvebeku, da bi se sa dvadeset godina preselila u Montreal u nadi da će ostvariti svoje kreativne porive.

Njen moderan i alternativni stil, koji karakteriše igra sa bojama, podseća na Pat McGrath. Možemo pretpostaviti da je to barem jedan od razloga  za saradnju ove dve umetnice na modnim revijama Hugo Boss-a, Anna Sui i Calvin Klein-a u okviru Fashion Week-a u Nju Jorku.

Njeni radovi objavljeni su u različitim časopisima posvećenim modi, zabavi i fotografiji, kao što su: Vogue, Dark Beauty Magazine, Playboy, Noi.se, Dress to Kill i drugi.

Među bitnim klijentima izdvajaju se: Les Grands Ballets Canadiens, New York Fashion Week, L'Oréal Professional, Juste Pour Rire, Playboy...

Marina & Irina Platonycheva
Ove dve sestre Ruskinje  zapale su mi za oko kada su izvučene kao jedne od pobednika na Instagram takmičenju Charlotte Tilbury. Rade najrazličitije look-ove, od  dnevne i večernje šminke, preko šminke za svadbe i gala događaje, do umetničke i modne šminke. Njihov stil je glamurozan i prefinjen, a karakteriše ga preciznost i posvećenost detaljima.

Marina i Ira uglavnom sarađuju sa vodećim fotografima i časopisima Nižnjeg Novgoroda, Moskve i Sankt Peterburga. Pored bavljenja šminkanjem drže i inividualne časove i takozvani "master class", bave se friziranjem i stilizovanjem.

Simona Antonović
instagram.com/simonaantonovic
Simona je započela svoju karijeru  u Londonu 1999. godine. Bavi se pravljenjem beauty editorijala za magazine kao što su  – Vogue, Elle, Cosmopolitan, InStyle, Beau Monde i drugi, kao i stvaranjem look-ova za modne revije i reklame. 

Nedavno je postavljena na mesto zvaničnog CHANEL PR make-up artist policy representative za Centralnu Evropu. 

Njen profesionalni rezime, između ostalog, sadrži:  Elle Style 2013 Award  za najboljeg šminkera, mesto sudije na  Cosmopolitan Beauty Award u Hrvatskoj,  saradnju sa  timovima Pat McGrath  i Peter Philips-a na modnim revijama  za Givenchy, Lanvin, Galliano, Louis Vuitton i Dries van Noten na Fashion Week-u u Parizu.


Ovo je moj izbor. Kako vam se svideo? Koje profile vi pratite? Volela bih da podelite sa mnom vaše mišljenje u komentaru ili putem e-mail-a.

Hvala vam na poseti!


Pogledajte moj portfolio ovde.
Pridružite mi se na Fejsbuku ovde.
Pridružite mi se na Instagramu ovde.
Pridružite mi se na Tviteru ovde.

Related Posts

O umetnosti šminkanja 3017738456366465240

5 comments

Odlican post. Svaka cast. Bas sam uzivala citajuci i saznala po nesto. Divna ideja.

Hvala ti draga! Drago mi je sto ti se dopalo :*

Super je post! Ja baš nešto ovih dana nemam vremena da pretražujem net u potrazi za makeup inspiracijom a sada si mi dala 5 dobrih šminkera koje vredi pogledati :-D Hvala! <3

Hvala draga, tek sada vidim koment iz nekog neobjasnjivog razloga :*

Постави коментар

Омогућава Blogger.

Истакнути пост

Kada James Bond bira šminku... (recenzija i brošura)

Negde u julu tekuće godine obradovao me je mejl u kojem me tim Sephora-e poziva na blogersko druženje na kojem će predsta...

Search

Editorijali (klik na sliku)

TOP 5 postova

podrška

Prati me putem Bloglovin

moja galerija na Blenderu

About

Find me on BlogFeedNews.com

.

.

hvala vam!