Mehron (jer sa scenskom šminkom nema greške)

Unknown 5 17:45

Drage moje i dragi moji,

Hvala vam što čitate moje postove i uprkos tome što sve ređe i ređe pišem. Stoga, i ovoga puta sam se potrudila da vam pružim jedan zanimljiv post, a nadam se da će vam se svideti.

Znate da u suštini ne pišem o "new in" stvarima, sem kada zaista zavređuju pažnju i kada smatram da će i vama biti od koristi. Tako i ovoga puta post posvećujem upravo novopristiglim stvarčicama koje sam poručila preko drugarice koja se malo odmarala u SAD. 

Pred vama se nalaze dva proizvoda Mehron brenda - ProColoRing Neutralizer i Mask Cover
Mehron je jedan od tri vodeća američki brenda koji većinu asortimana posvećuje šminki za scenu i film.  Kompanija je osnovana 1927. godine u Nju Jorku od strane Mehrona Melika, pronicljivog zanatlije koji je predvideo da će predstojeće godine doneti povećanu potražnju kako za scenskom tako i za uobičajenom dekorativnom šminkom, te je krenuo sam da pravi različite kozmetičke formule. Biznis je započeo tako što je unajmljivao atraktivne devojke (koje je nazivao "Mehron Ladies") da promovišu šminku po Brodveju i prikažu glumcima njenu "magiju". 
Jedna od interesantnijih činjenica jeste ta da je gospodin Melik upotrebio svoj talenat tokom Drugog svetskog rata da pomogne ranjenicima da prekriju tragove ratnih strahota na svom telu i ponovo povrate samopouzdanje i volju za životom.
U 1971. godini kompaniju preuzima njegov sin, Martin Melik, koji unapređuje proces proizvodnje i distribucije. Tako se danas Mehron proizvodi prodaju u 3000 sertifikovanih prodajnih mesta u celom svetu. 

ProColoRing Neutralizer jeste korektor koji ima cilj da izbalansira, odnosno neutrališe izvesne diskoloracije kako na vašem licu tako i na telu. Sadrži četiri boje odabrane po principu teorije boja, ili ti primarnih ili sekundarnih boja i njima komplementarnih boja koje kada se pomešaju daju neutralnu boju.  Tako imamo zelenu (koja neutrališe crvenu boju), lila (koja neutrališe žutu), žutu (neutrališe lila i rozikastu), narandžastu (koja neutrališe plavu), i roze (koja neutrališe žućkastu i bledo plavu).

Nijanse na dnevnoj svetlosti

Formula ovog korektora je kremasta i lagana, sa mogućnošću nadogradnje. Iako proizvođač napominje da je izbor boja (i njihove jačine) napravljen na osnovu boja na koži, boje su malo svetlije nego što se očekuje od korektora, te je potrebno staviti tečni puder preko ili već neku drugu formulu.                     

Mask Cover je ona druga vrsta korektora, ili ti ono što nazivamo concealer. Sam naziv kaže čemu je namenjena, dakle, da izniveliše sa kožom materijale od kojih se pravi maska (kao što su npr. silikon ili latex). Shodno tome, paleta sadrži 5 najčešćih tonova kože, a sama formula korektora jeste veoma kremasta i teška. Ako želite da je koristite u uobičajene svrhe, savetujem da odabranu nijansu pomešate sa bazom ili nekom nemasnom kremom. 

Nijanse na dnevnoj svetlosti
Došao je i red na malo praktičnog testiranja. S obzirom da nemam preterano izraženu diskoloraciju na licu, vene su mi dobro poslužile za ovu svrhu. 

1 - ruka bez neutrališućeg korektora / 2 - ruka sa narandžastom bojom iz palete

Ruka sa još dodatom 3. bojom iz palete Mask cover 

Oba proizv0da možete poručiti putem E-Bay, Amazona ili zaista raznih web prodavnica po ceni između 14 i 17 $ za ProColoRing Neutralizer , dok se Mask Cover kreće između 20 i 23 $ + naravno poštarina. 

Kao što sam i rekla u naslovu, sa scenskom šminkom nema greške ni za uobičajenu dekorativu pogotovu kada su u pitanju formule koje dobro pokrivaju. Nakon sedmodnevnog testiranja zaključila sam da su ovi proizvodi baš ono što sam tražila, a kako će se pokazati u nekim zahtevnijim situacijama izvestiću uskoro.

Nadam se da vam se svideo post. Ako želite da mi uputite sugestiju ili kritiku, slobodno to učinite u komentaru ispod ili putem e-mail adrese.


Hvala vam na poseti!


Pogledajte moj portfolio ovde.
Pridružite mi se na Fejsbuku ovde.
Pridružite mi se na Instagramu ovde.
Pridružite mi se na Tviteru ovde.

Related Posts

Saveti i preporuke 531850672720001202

5 comments

A kad će drugarica ponovo da odmara u SAD/u ? :D

Super je post, samo nastavi da nam pises kad ti to vrijeme i inspiracija dozvoljavaju :)

Hvala draga! Vracam se polako u sedlo opet ;)

Super post, sviđa mi se kako pišeš i zaista si dobra u tome što radiš, samo nastavi tako, imaš moju podršku! :) Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se ako ti se sviđa <3 http://fdiarybyz.blogspot.hr/

Постави коментар

Омогућава Blogger.

Истакнути пост

Kada James Bond bira šminku... (recenzija i brošura)

Negde u julu tekuće godine obradovao me je mejl u kojem me tim Sephora-e poziva na blogersko druženje na kojem će predsta...

Search

Editorijali (klik na sliku)

TOP 5 postova

podrška

Prati me putem Bloglovin

Prati nove objave putem email-a

About

Find me on BlogFeedNews.com

hvala vam!