Ben Nye & igranka sa narcisima (ili ti novopridošle djakonije)

evenflowmakeup 12 09:21
Dragi moji,

Znate i sami da u suštini retko pišem postove ove vrste, ali morala sam da napravim još jedan izuzetak. Dugo sam želela da posedujem nešto iz asortimana ove čuvene američke marke kozmetike, specijalizovane za pozorište i film (ali ne i ograničene samo na ta polja) - u pitanju je Ben Nye kozmetika. Imala sam prilike da do iznemoglosti isprobavam najfinije proizvide iz njihovog asortimana, a sve to zahvaljujući dobrim prijateljima koji su ih nesebično delili sa mnom. Napokon je došao i taj trenutak da posedujem svoj lični set!
Pre nego što vas zaspem slikama, red je da nešto kažem o istorijatu ove kozmetičke kompanije.

Osnivač Ben Nye Company bio je Benjamin Emmet "Ben" Nye, Sr., koji se proslavio šminkerskim radom za film i pozorište u periodu od pet decenija (1930-1980). Kao priznati holivudski šminker bio je zaslužan za šminku u filmovima kao što su Gone with the Wind (1939), Miracle on 34th Street (1947), Gentlemen Prefer Blondes (1953), The King and I (1956) i The Fly (1958). Godine 1966. našao se na čelu make up odeljenja  Twentieth Century-Fox u okviru kojeg je uradio šminku za preko 500 ostvarenja, među kojima je najbitnije ostvarenje Planet of the Apes (1968). Godine 1967. osnovao je Ben Nye kompaniju u Los Anđelesu koju danas vodi njegov najmlađi sin Dana Nye, Jr.
Set pred vama nosi naziv Ben Nye Theatrical Creme Makeup Kit (TK-6 Brown: Medium), a cena mu se kreće od 60$ do 85$ (+ poštarina) ako se šalje po SAD. Ako se šalje vani, cena se drastično menja i definitivno nije isplativ, pogotovu što je poštarina strmoglava. Na prodajnim sajtovima preporučuje se da se set šalje kopnenim putem, jer američko Minisatrstvo transporta brani da se pojedine supstance prevoze avionom, te  trgovci ne žele da rizikuju. Jedna od opcija jeste da kupujete preko E-bay ili Amazona.

Set sadrži najpotrebnije stvarčice za jedan kompletan scenski make up look bez prostetike, a u ponudi je čak 7 različitih setova, oformljenih na osnovu boje tena. A evo i šta sve dobijate u okviru seta:
Imajte u vidu da su u pitanju najmanje količine proizvoda iz asortimana (pod uslovom da se u ponudi nalaze veće količine), na šta ukazuju kako cena tako i kilaža celokupnog seta, koja iznosi svega 1kg. Po mom mišljenju, ovaj set može da potraje jer te male količine više odgovaraju prosečnim, sem za lepak, skidač lepka, i tečni lateks. No, ako znate da pomenute nećete  koristiti toliko, sve ostalo će zadovoljiti vaše potrebe. 

Evo i kako sadržaj seta konkretno izgleda:
3 Kremasta pudera, Creme Contour Wheel, i Bruise and Abrasions Wheel
Swatch za olovke i Bruise and Abrasions Wheel (na dnevnom i "sobnom" svetlu)
Swatch za kremaste pudere i  Creme Contour Wheel (na dnevnom i "sobnom" svetlu)
Creme Highlight (žuti), Character Shadow (braon), White Creme Color i Powder Cheek Rouge
Swatch na dvenom i "sobnom" svetlu
Lateks, boja za kosu, lepak i skidač lepka, vosak,  veštačka krv i puder u prahu
Njam, njam četkice ;)
 Utisak tek treba da mi se oformi kada krenem da koristim ove stvarčice. Mogu samo da kažem da sam primetila dok sam pravila swatch-eve da su proizvodi izuzetno pigmentovani, da se lako razmazuju i da nije potrebno zahvatiti veliku količinu, što mi je, iskreno, najveći plus. Dodatno sam se oduševila kada sam shvatila da su 2 od 3 kremasta pudera u stvari baš puderi koje sam potrošila iz Ben Nye MediaPRO palete, jedne od najfantastičnijih paleta ikada. Ako me redovno pratite, mogli ste da primetite da sam baš tu paletu često koristila, a specifična je po tome što se može koristiti kao paleta pudera i paleta korektora, s obzirom na nijanse. 

Ovo je bio samo kratak prikaz dugo isčekivanog seta. Više o tome pisaću nakon konkretne primene koja će se realizovati narednih nedelja u okviru jednog divnog, nesvakidašnjeg projekta. Uskoro ćete saznati o čemu se radi ;)

Nadam se da vam se svideo post. Ako želite da uputite sugestiju ili kritiku, slobodno to učinite u komentaru ili putem e-mail adrese.


Hvala vam na poseti!



Pogledajte moj portfolio ovde.
Pridružite mi se na Fejsbuku ovde.
Pridružite mi se na Instagramu ovde.
Pridružite mi se na Tviteru ovde.



Related Posts

Recenzije 6030529725824556675

12 comments

Анониман 7. април 2015. 12:22

Nema sta, Ben Nye me je odusevio i jedan mi je od omiljenih brendova. MediaPro je fenomenalna linija, korektori su najpigmentovaniji ikada, puderi prelepi ma nemam reci. Mene su njihove senke ocarale. Zaista, toliko pigmenta, gramaza... Nisam probala nista iz tvog paketa, ti se ipak bavis i maskom. Isprobavala sam svasta, u Budimpesti je najbolje za kupovinu zbog blizine i normalnosti cena. Spoji se lepo i korisno, dva dana za uzivanje, obilazak i kupnju :D

Cetkice su odlicne, sjajno izgledaju :D

Ma da, prosto su nenormalno dobri da nema poente koristiti bilo šta drugo! To je ono, ima dobrih, ali su oni najbolji. Jednostavno sa njima ne može da se pogreši. A to za Budapest znam, samo sam lenja ili imam lenjo društvo pa nikako da realizujem ideju xD Sledeće na listi - BEN NYE MEDIA PRO ULTIMATE F/X PALETTE ^_^

Četkice su čudo, ali je sve ostalo još veće čudo :D

Kako ovo lepo izgleda, verujem da si bila, kad si ovo dobila, kao dete u prodavnici slatkiša. :)))

Kako ne :D Buljila sam pola sata u kutiju, nisam smela ništa da vadim ahahah xD

Wauuuu odlično je,mene je ceo Set podsetio na slikarski Set. Sam taj dobar pigment me oduševljava . Volela bih da nekad probam ovako nesto . Zapravo mislim da bih bila dobar šminker uz malu obuku. Ali kad ja sve trošim na slikarski materijal pa ukidam na ovim stvarčicama .

Ja definitivno mislim da treba da se oprobaš :)

IJAO KAKO JE SVE FINO I SARENO!!!!!! :D :D :D

Bas lijepe fotke i swatchevi!
Svidja mi se tvoj blog! Svrati i ti do mog, ukoliko ti se svidja, mogle bi se pratiti!
Pusa iz Italije,
Sonia Verardo
http://www.trenchcollection.com/

Hvala draga! :) Evo zapratih te putem Bloglovin! Družimo se :*

Постави коментар

Омогућава Blogger.

Истакнути пост

Kada James Bond bira šminku... (recenzija i brošura)

Negde u julu tekuće godine obradovao me je mejl u kojem me tim Sephora-e poziva na blogersko druženje na kojem će predsta...

Search

Editorijali (klik na sliku)

TOP 5 postova

podrška

Prati me putem Bloglovin

moja galerija na Blenderu

About

Find me on BlogFeedNews.com

.

.

hvala vam!