The Versatile Blogger Award (beauty proizvodi i balet)

evenflowmakeup 9 20:37
Drage moje i dragi moji,

Planirala sam nekoliko drugih tema, ali pošto ne zavise isključivo od mene, morala sam da promenim plan. Kako se do tada ne bi nakupila paučina na ovaj blog, odlučila sam da odgovorim na nominaciju za Versatile Blogger Award koju mi je dodelila draga koleginica Daliborka sa bloga Dali Makeup.
Kako ovo ne bi bilo neko opšte trabunjanje, pogotovu što ni sama ne znam šta bi bilo zanimljivo ili relevantno da saznate o meni, odlučila sam da suzim temu. Stoga, tema ovog blog-posta odnosiće se na  umetnost/lepotu. Uskoro ćete saznati na šta mislim...

1. Nisam ljubitelj karmina jer su mi usta mala, a često me privlače tamni karmini koje zbog navedene činjenice ne mogu da nosim. Stoga, omiljeni karmin mi je jedna nude, predivna varijanta  - L'Oreal Colour Riche Aishwarya's Beige 809.  Jedan baršunast, sočan i kremast, karmin, pogodan za klasik bež ten.
(Izvor: forums.nativemyanmar.net)
2. Oduvek sam slušala muziku koja mi prija duhu. To bi značilo da mi nije bitan žanr, kao ni izvođač, dok god ta muzika zadovoljava neke moje (duševno-estetske) kriterijume. Zato mogu da slušam npr. tvrđi metal, soul, ili klasičnu muziku.

Trenutno sam u romantičnom raspoloženju...


3. Omiljeni parfemi su mi Kenzo Jungle Tiger, Hugo Boss XY i Versace Bright Crystal.


4. Volim da posećujem pozorište, a ponajviše predstave baleta i opere. Ovom prilikom bih preporučila tri vrhunska baleta, kako po odabiru solista, tako i po koreografiji:

DON JUAN (Koreografija: Maša Kolar; Bitef  Dens Kompanija) sa nenadmašnim Dejanom Kolarovim;
(Fotografije: Jelena Janković)
Više o baletu pročitajte ovde.

PROKLETA AVLIJA (Režija: Nebojša Bradić; Narodno pozorište u Beogradu/Nacionalna fondacija za muzičku igru) sa predivnom "ženom - amazonkom" Milicom Jević Drndarević;
(Izvor: Seecult.org)
Više o baletu pročitajte ovde.

ONI (Koreografija: Đorđe Makarević; Narodno pozorište u Beogradu) sa legendardnom Anom Pavlović i izvanrednim Igorom Pastorom;
(Izvor: narodnopozoriste.rs)
Više o baletu pročitajte ovde.

Što se tiče opere, stanje je loše jer, kako to uglavnom biva, na silu se promovišu omatoreli iscrpljeni solisti koji su nekada bili popularni, a kvalitetnim mladim umetnicima se daju sporedne uloge. Pored toga, retki su slučajevi u kojima se izdvajaju pare i za scenografiju. Stoga, predstava deluje kao cirkus u nekoj varošici. Izuzetak čine gostujuće predstave iz inostranstva, i recimo, Aida u Narodnom pozorištu. Moj savet vam je da birate operu prema solistima, a moja preporuka su: Nenad Čiča, Marko Kalajanović, Vuk Zekić i Jasmina Trumbetaš Petrović.

5. Omiljeni preparat za negu kože su mi hladno ceđeno ulje lešnika i etarsko ulje čajnog drveta. Sa prvim skidam šminku (odlično skida puder), ili pak mažem lice nakon umivanja. Iz mog iskustva, ovo ulje ujednačuje i hrani mešovitu kožu. EU čajnog drveta stavljam na bubuljice ili ako mi se pojavi na licu neka druga nepravilnost.

6. Što se tiče filmova, teško mi je da opišem šta mi se sviđa. Na primer, volim komedije, psihološke drame, i biografske filmove, ali samo neko ko provede dosta vremena samnom može da skopča koje su to specifičnosti koje tražim u filmu. Jedna od njih je da likovi budu što životniji i što realniji, a to mahom pronalazim u evropskim filmovima. Ne mogu da podnesem bezlične napirlitane glumce i lošu dikciju. Zbog dikcije, recimo, obožavam brit kinematografiju.

Neke od preporuka:
Moj all time favourite IL MOSTRO, horor-lascivna komedija sa Robertom Benigni-jem; Više o filmu pročitajte ovde.
(Izvor: cineplex.com)
SPOOKS, MI-5 obaveštajci (svi imamo naše nerd momente xD ); Više o seriji pročitajte ovde.
(Izvor: virginmedia.com)
SAINT LAURENT, demistifikacija genija ali i oda umetnosti. Moja najtoplija preporuka; Više o filmu pročitajte ovde.
(Izvor: astairwaytofashion.com)
7. Wish list - Pošto nema smisla da ovako nešto zauzme ceo post, ukratko ću navesti nekoliko must have proizvoda koji će se jednog dana, nadam se, naći u mom neseseru.


MAC BLUE BROWN PIGMENT
(Izvor: s.ecrater.com)
NABLA COSMETIC CARAMEL EYESHADOW
(Izvor: i.ytimg.com)
MAC PEARLGLIDE UNDERCURRENT EYEPENCIL

(Izvor: marieandmakeup.wordpress.com)

To bi bilo sve od mene za ovaj post. Volela bih da saznam nešto više o sledećim blogerima:

Zeljka Pavlovic
BlogoMarija
In relationship with beauty
The Red Queen
So Shpeksyy
Budi dobra snajka (oduševljena sam nazivom bloga)
Le Prettiness
Moj Svet


Ako neko od vas koji čitate poželi da se pridruži, neću imati ništa protiv i rado ću pročitati vaše odgovore. Takođe me zanima da li je neka od vas imala iskustva sa navedenim proizvodima i kakva su.



Hvala vam na poseti!



Pogledajte moj portfolio ovde.
Pridružite mi se na Fejsbuku ovde.
Pridružite mi se na Instagramu ovde.
Pridružite mi se na Tviteru ovde.



Related Posts

Saveti i preporuke 6661153432280933974

9 comments

Zaista sam se pronašla u uvodu ovog posta :D.
Takođe neuporedivo više cenim evropska filmska ostvarenja i takođe obožavam britanske filmove zbog dikcije, ali i zbog te neke perfekcije i posebne atmosfere koju obično nose. Gledala Saint Laurent i definitivno je ostavio utisak. Sa wish listom si i zvanično prošla "inicijalizaciju".

Hahahah xD Odlično!
A što se tiče wish liste, morala sam negde da je metnem hahah.

Hvala ti što si odgovorila na moj tag i baš su interesantni odgovori...Jedva čekam da pogledam večeras Saint Laurent-a, ako je tako dobar kao što kažeš, spremila sam grickalice samo još da me puste da na miru uživam u filmu...

Obavezno javi utiske ;) Voma fin umetnički film, a glavni glumac je maestralno odigrao.

Versace parfem je savrsen, moj omiljeni za sva vremena definitivno :D

Divan je zaista, nekako senzualan i svež. No, primetih da drugačije miriše na različitim tipovima kože (što je i nekako logično). Kada ga moja mama stavi ne mogu da provalim uopšte da je to taj parfem :D

Uživala sam čitajući...pustila sam tvoj muzički predlog kao partnju.Divan izbor ne samo muzike već svega onog što voliš!!! Posebno sam se iznenadila nominacijom jer nisam iz beauty grupe. Hvala od srca ovo mi je prva nominacija. Od prvog gledanja tvog rada u mojim očima si prava umetnica!!!

Аутор је уклонио коментар.

Hvala ti draga još jednom! Zaista mi je toplo oko srca kada dobijem ovako iskrene komplimente :) Nije mi bitno da li pripadaš beauty blogerima, jednostavno sam želela da dobiješ mogućnost da nam se malo više predstaviš :) Puno poljubaca <3

Постави коментар

Омогућава Blogger.

Истакнути пост

Kada James Bond bira šminku... (recenzija i brošura)

Negde u julu tekuće godine obradovao me je mejl u kojem me tim Sephora-e poziva na blogersko druženje na kojem će predsta...

Search

Editorijali (klik na sliku)

TOP 5 postova

podrška

Prati me putem Bloglovin

moja galerija na Blenderu

About

Find me on BlogFeedNews.com

.

.

hvala vam!