Lutka iz izloga "look"

evenflowmakeup 4 00:53
Drage moje,

Odlučih da malo odstupim od prvobitnog plana i napravim jedan kontrast prethodnom postu. Ovoga puta predstavljam vam jedan look koji uradih letos tokom naleta inspiracije. Naime, ideju su mi pružile gipsane/plastčne lutke koje služe za prikaz odeće ili aksesoara.
(Model: Bojana Kašiković; šminka: Marina Bubnić; foto: Ilija Rađenović i Marina Bubnić)
A evo i jednog "dnevnik" prikaza kako se odvijao celokupan poduhvat.
Beše to veoma toplo letnje predvečerje. Dnevna potraga za prazanim prostorom sa belim zidom  za fotkanje završila se bezuspešno, kao i ubeđivanje roditelja da malo prošetaju i oslobode mi prostor. Kao jedina alternativa ostala je moja soba od 15ak (možda i manje) kvadrata, puna svega i svačega, a bez klime. Ilija, fotograf, postavljao je rasvetu između komada nameštaja, pritom trudeći se da ne lupi glavom u luster. Dvoje modela je stiglo i navalilo odmah na grickalice i na partiju tračarenja kako bi se opustile. Već nas je četvoro u sobi. Temperatura se povećava, kako zbog brojnosti tela u malom prostoru, tako i zbog rasvete i manjka klime, i svi delujemo iznureno i caklimo se od znoja. 

Ubrzo nailazi Bojana, model sa slike, kojoj je to ujedno bio prvi  dolazak kod mene. Zatiče nas u pomenutom stanju, a po neprocenjivom izrazu njenog lica moglo se zaključiti da se u trenutku zapitala da joj nisam slučajno prećutala nešto o vrsti foto sesije koja treba da se održi :D 
(Model: Bojana Kašiković; šminka: Marina Bubnić; foto: Ilija Rađenović i Marina Bubnić)
Veseli i druželjubivi izrazi njoj već poznatih modela malo su je okuražili te se pridružila ritualu jedenja i trača. No, i dalje bi povremeno nepoverljivo uputila poglede ka nepoznatoj muškoj personi u sobi sa čijom kamerom treba da vodi ljubav. 
"Bojana, obojiću ti lice u belo i staviću ti najlonsku periku... hoću da budeš lutka iz izloga. Samo ti jedi, polako ću ja", rekoh na prepad i bacih se na posao. Verujem da su znatiželja i činjenica da se sesija obavlja u neobaveznoj atmosferi doprinele Bojaninom odobravanju.
 (Model: Bojana Kašiković; šminka: Marina Bubnić; foto: Ilija Rađenović i Marina Bubnić)
Za ovaj look koristila sam veoma malo šminke. Bojani sam očistila i hidrirala lice čajem sa kapima glicerola, a zatim sam joj stavila Kryolan Perfect Matt Primer po celoj površini. Potom sam krenula da joj nanosim beli Kryolan ten utapkavajući jednokratnim sunđerima i prstima. Zatim je usledila Ultra Mattes V2 crna senka iz neke od Sleek paleta (pošto iste crne senke ima u nekoliko paleta) za obrve i na prevoj oka; sledeća stavka na redu bio je Deborah Ultraliner.  Kao karmin koristila sam nijansu Pirouette iz palete Sleek Makeup Lip 4 Quad, a za veštačke trepavice neke kineske i nezaobilazni Duo lepak.
 (Model: Bojana Kašiković; šminka: Marina Bubnić; foto: Ilija Rađenović i Marina Bubnić)
Za ovaj look koristila sam samo tri četkice - Avon četkicu za senku sa smadžerom (za prevoj oka), Catrice Gel liner za obrve i izvlačenje linije na kapku i ispod i Avon 4-in-1 Eye & Brow Wand, tačnije samo mini četkicu za senku koja mi je poslužila za usta. 

 (Model: Bojana Kašiković; šminka: Marina Bubnić; foto: Ilija Rađenović i Marina Bubnić)
Kada je konačno otpočela sesija fotkanja, Bojana je morala neizbežno da se posveti Iliji, visokom bradatom čoveku zadubljujućeg pogleda. Nije joj bilo lako, te se veoma stidljivo nameštala u poze na koje sam je navodila. Ubrzo je, srećom, shvatila da se iza Ilijinih pogleda samo krije fotografska navika detaljnog procenjivanja položaja senke :)
 (Model: Bojana Kašiković; šminka: Marina Bubnić; foto: Ilija Rađenović i Marina Bubnić)
Sesiju smo doveli uspešno kraju, a sa njome se okončala i sva zabava. Usledila je selekcija i mukotrpna obrada fotografija. Sva sreća pa je ovo bio jedan od svedenijih look-ova!
I to bi bilo sve za ovaj put. Nadam se da vam se svideo look, a i malo drugačije napisan post. Ako imate sugestije ili primedbe, molim vas da ih ostavite u komentaru ili mi ih prenesete putem e-mail adrese.



Hvala vam na poseti!



Pogledajte moj portfolio ovde.
Pridružite mi se na Fejsbuku ovde.
Pridružite mi se na Instagramu ovde.
Pridružite mi se na Tviteru ovde.





Related Posts

Makeup Looks 5656450347041617369

4 comments

Super je post! :-) Volim da čitam "iza scene" postove koji govore o tome kako je nešto nastalo...

Hihihi drago mi je :* :*

Marina ti si pre svega umetnica pa onda make up bloger. Odusevljavaju me tvoji radovi. Jedan jako zanimljiv blog. Sve cestitke!

Draga, hvala ti puno, zaista mi puno znače ovako iskreni komplimenti <3 Drago mi je da ti se sviđa blog :)

Постави коментар

Омогућава Blogger.

Истакнути пост

Kada James Bond bira šminku... (recenzija i brošura)

Negde u julu tekuće godine obradovao me je mejl u kojem me tim Sephora-e poziva na blogersko druženje na kojem će predsta...

Search

Editorijali (klik na sliku)

TOP 5 postova

podrška

Prati me putem Bloglovin

moja galerija na Blenderu

About

Find me on BlogFeedNews.com

.

.

hvala vam!