Make up tips & tricks (I deo)

evenflowmakeup 4 14:22
Ćaos drage dame,

U današnjem postu biće reči o trikovima i savetima kako da postignete izvestan look. Često dobijam zahteve ove vrste te ću pokušati da odgovorim na neke od najčešćih, kao i da pružim neke savete o kojima nije bilo toliko reči. Ovo nije jedini post, i obećavam da će ih biti još. Vi svakako možete da doprinesete tome tako što ćete poslati sugestiju šta biste želele da se nađe u takvom postu.

1. Obrve - O načinu oblikovanja obrva bilo je reči u jednom podugačkom postu na samom početku bloga pod naslovom Obrve sa stavom (šminkanje obrva), u kome se možete podsetiti nekih ključnih pravila koja treba da ispoštujete kako biste obrve prilagodile licu. Imajte u vidu da su obrve "ram" lica i da bitno određuju kako vas drugi vizuelno doživljavaju.
(Foto: Ilija Rađenović, Marina Bubnić; šminka: Marina Bubnić)
2. Nanošenje pudera - Priča o tečnom puderu je klasik, ali mnoge devojke i dalje ne mare za nju. Prvo i osnovno pravilo je pogoditi pravu nijansu, a drugo, rasporediti puder jednako.
Najlakši način da odredite nijansu jeste da isprobate nekoliko nijansi koje vam se učine kao vaša boja tena, i to na način što ćete naneti na obraz iznad brade, pa razmazati i pričekati minut-dva da ga koža upije. Savetujem da među njima budu i tamnije nijanse, jer kada razmažete ponekad se desi da je baš to nijansa koja vam je potrebna; ali i nijanse svetlije od vašeg tena jer se može desiti da puder promeni boju. To se mahom dešava usled oksidacije. Takođe, bilo bi idealno da odete do nekog izvora priridnog svetla pa da vidite kako je pod tim svetlom ispala boja pudera.
Što se tiče samog nanošenja, opcije su razne - četke, sunđeri, pa i prsti. Iz mog iskustva, najbolje se pokazao sunđer iz razloga što vam zaista omogućava da ravnomerno nanesete puder, ali i da ne preterate sa količinom. Lično koristim Real Techniques Miracle Complexion Sponge, ali vam mogu pomoći i neki drugi. O razlici između sunđera i o njihovom održavanju pisala sam u postu pod nazivom Održavanje šminke i alata. Veoma je bitno da čistite vaše sunđere kako biste onemogućili namnožavanje bakterija i bacila.

(Foto: Martinović kozmetika; model: Jovana Ratković; šminka: Marina Bubnić)
Neki od saveta koje sam i sama isprobala i preporučujem ih jesu sledeći: 

Prvi savet je da pre nego što nanesete puder, kanete kap ulja (maslinovog, koštica grožđa, lešnika, pšeničnih klica ili bilo koje drugo koje odgovara vašoj koži ) na ruku ili na paletu za mešanje, pa iscedite željenu količinu pudera preko i izmešajte. Nanesite puder na lice i razmažite. Dok nanosite puder primetićete kako postaje tamniji jer mu usled ulja menja tekstura; ali, čim se razmaže savršeno će se uklopiti sa vašim tenom. I ne samo to, lice će izgledaće prirodno (kao da ste naneli bb kremu), a ne kao platno za slikanje. Naravno, ako želite da izgleda kao platno, samo nanesite više pudera ;) Kome god da je pala ova ideja na pamet, genije je!

Drugi savet je da ako želite veću pokrivenost nakvasite vaš sunđer i njime nanesete puder. To je isti metod kao i sa intenziviranjem senki - na površini alata za nanošenje se ovim putem jednostavno zadrži više proizvoda.

Treći savet je da kada razmazujete puder "unesete ga u kosu" i rasporedite i po vratu i dekolteu (ako je otvoren). To znači da dok razmazujete napravite pokret alatom i ka kosi i ka dekolteu. Na taj način će puder da se stapa sa vašom prirodnom bojom i neće se videti grubi prelazi između pudera i prirodnog tena.

Četvrti savet je da kada vam se desi da koža prosija matirate kožu uz pomoć tzv. blotting papers, koji se mogu naći u okviru skoro svih brendova, a kod nas u prodajnom asortimanu Aure, Essence, Oriflame, i Sephora. Minimalna cena im je 200 din. a u pakovanju ima 50 komada. Ti papiri se prave od lanenih ili pirinčanih vlakana, a po sastavu su najsličniji flis papiru koji se koristi za arhitektonske crteže i presvlake za dasku za wc šolju. Stoga, usudite se da isprobate i neku od ovih verzija ;)

3. Trepavice - Ako imate ravne trepavice, ne libite se da koristite uvijač za trepavice. Nemojte se bojati da ćete iščupati trepavice, ili pritisnuti kožu kapka. To je jedna jednostavna, lagana naprava koja ima gumeni zaštitni sloj na otvoru "klešta", a jačinu pritiska vi podešavate. Sve što treba da uradite jeste da gledate sa polu-otvorenim očima, da obuhvatite trepavice uvijačem i pritisnete negde blizu korena. Razlika je veoma vidljiva!
To radite pre nanošenja maskare kako vam se ne bi trepavice zalepile za uvijač.


(Foto i šminka: Marina Bubnić; model: Emina Metović)
Ako imate svetle trepavice, premažite ih belom ili bledo žutom senkom, a potom namažite maskaru. Senka će intenzivirati maskaru. 

A propo maskare, vodite računa da ne preterujete sa slojevima maskare. Nikako nije lepo kada se stvore gromuljice na krajevima trepavica. Ako se pak to dogodi, iščešljajte trepavice četkicom namenjenom za to.

Nanesite maskaru pre nanošenja veštačkih trepavica. Ako se desi da vam se odlepe veštačke trepavice, prirodne trepavice će vam ostati lepe.

Ako želite da naglasite izdvojene trepavice, postavite maskaru u vertikalni položaj i prelazite vrhom od korena trepavice pa na gore. Svideće vam se efekat.

Još jedan interesantan trik, pogotovu ako nosite svetliju senku, jeste da kosom četkicom ili lajner četkicom nanesete u tankom sloju crnu senku u koren trepavica pa da onda nanesete maskaru. Vizuelno će delovati da imate veći volumen trepavica.


Nadam se da vam se svideo ovaj post. Ako imate neku sugestiju ili kritiku, slobodno je napišite u komentaru, ili mi pošaljite na e-mail.



Hvala vam na poseti!

Pogledajte moj portfolio ovde.
Pridružite mi se na Fejsbuku ovde.
Pridružite mi se na Instagramu ovde.
Pridružite mi se na Tviteru ovde.






Related Posts

Saveti i preporuke 4104941593625806277

4 comments

Prvi savjet sam probala 5-6 puta... bila sam prezadovoljna i onda su mi se pojavile bubuljice na mjestima gdje ih nikad u zivotu nisam imala, po obrazima... cim sam prestala da stavljam ulje u puder sve OK... A bila sam fascinirana tim Goss-ovim videom gdje pokazuje kako ulje magicno djeluje...
Ja sam koristila Alverde ulje divlje ruze...

:S

Pazi, sigurno je do ulja. Savetujem ti da ga kupuješ u zdravoj hrani i da pokušaš sa uljem lešnika ili koštica grožđa, ako imaš masnu ili mešovitu kožu, ili sa uljem makadamije ili pšeničnih klica ako imas suvu kožu. Meni se recimo pojavljuju bubuljice od maslinovog ulja, dok mnogima to ulje prija. Bitno je da nađeš ono koje odgovara tvojoj koži i biće opet super ;)

Ajme odličan post, ovo sa uljem moram probati :)

Obavezno! Ako primetiš da ti ne prija koži, samo pokušaj sa nekim drugim. Mnogo jedobro :)

Постави коментар

Омогућава Blogger.

Истакнути пост

Kada James Bond bira šminku... (recenzija i brošura)

Negde u julu tekuće godine obradovao me je mejl u kojem me tim Sephora-e poziva na blogersko druženje na kojem će predsta...

Search

Editorijali (klik na sliku)

TOP 5 postova

podrška

Prati me putem Bloglovin

moja galerija na Blenderu

About

Find me on BlogFeedNews.com

.

.

hvala vam!